کوچکترین کامپیوتر جهان
کوچکترین کامپیوتر جهان
کامپیوترها از زمان تولدشان تا به امروز کوچک و کوچکتر شدهاند؛ بهطوری که دیگر خبری از کامپیوترهای غولپیکر اولیه در زندگی روزمره انسانها نیست. رویداد آیبیام تینک ۲۰۱۸ از امروز آغاز شده است و این شرکت در کنفرانس اصلی این رویداد سالانه از کوچکترین کامپیوتر جهان پرده برداشت. طبق ادعای IBM این کامپیوتر کوچک به اندازهی یک دانه نمک است؛ بهطوری که برای دیدن ساختار آن نیازمند میکروسکوپ خواهید بود.
اما محققان University of Michigan موفق به ساخت کوچکترین کامپیوتر جهان شدهاند به طوری که حتی کوچکتر از یک دانهٔ برنج بوده و این در حالی است که دانشگاه میشیگان با این فناوری خود توانست عنوان «مبتکر کوچکترین کامپیوتر جهان» که پیش از این متعلق به IBM بود را از آنِ خود کند.
گرچه این دستگاهها نیز مثل دیگر کامپیوترهای معمولی شامل اجزائی مثل پردازشگر، رم و سیستم وایرلس و غیره هستند، اما لحظهای که اتصال برق قطع میشود، تمام اطلاعات از بین خواهند رفت! و علت چنین مسئلهای هم آن است که دیوایسهای ریزی از این دست بواسطهٔ نور به یک اصطلاحاً Base Station (ایستگاه مرکزی) متصل میشوند تا علاوه بر دریافت برق، دیتای خود را نیز سینک (بهروزرسانی) کنند.
در حالی که کامپیوتر کوچک ساخت IBM یک میلیمتر حجم دارد که قابلیت استفاده در فعالیتهای مختلفی مثل نظارت بر مخازن نفت، مانیتور کردن فرایندهای بیوشیمیایی یا جاسوسی صوتی/تصویری را دارا است، اما این میکرودیوایس ساخت University of Michigan اندازهای برابر با ۰/۳۳ میلیمتر دارد که میتوان گفت به نوعی یک دماسنج بسیار حساس با دقت 0/1 درجه سلسیوس است که میتواند برای گزارش دما در محلهای خاصی همچون دستهای از سلولها داخل یک تومور سرطانی استفاده شود!